domingo, 15 de noviembre de 2009

Cortines de fum per amagar allò important?

...I si vaig pel carrer i un polític em diu hola i jo treballo a l’administració: el polític és corrupte?

On és el límit?. Sóc patrona d’una Fundació i n’assessoro jurídicament (òbviament de forma gratuïta una altra) i col•laboro altruistament en molts altres projectes de caire associatiu. La meva mare, que pobra dóna ja és gran, l’altra dia em preguntava: nena, ets funcionaria, si l’administració on treballes dona una subvenció (sense contravenir cap principi de la llei de subvencions) a la fundació de la que ets patrona, o a alguna de les entitats amb les que col•labores, algú serà corrupte? Aquesta pregunta em va fer pensar molt.

Totes les fundacions i totes les subvencions han d’estar sota sospita perquè hi ha un Sr. Millet? Tots els funcionaris o els polítics han d’estar sota sospita perquè hi ha persones (polítics i funcionaris) que són deshonestos o diguem-ho clar: corruptes? No serà que a les entitats i a les persones veritablement corruptes ja els va bé que els i les ciutadanes pensin que tots són iguals i així amagar-se darrera una cortina de fum molt i molt espessa: ...si tots ho són...

I els ciutadans i ciutadanes: com som?. Qui d’aquest país no ha demanant mai un favor quan ha tingut un familiar ingressat en un hospital (que si us plau no tingués un veí d’habitació conflictiu, que si us plau l’intervinguessin aviat perquè sinó s’hi quedava...). Qui d’aquest país (i jo, com que ho he fet per sistema, n’estic molt cofoia) ha fet retornar els “regals” que pels voltants de Nadal terceres persones que no eren dins el seu cercle d’amics li feien: la concessionària de... Tant pròbits som els ciutadans i ciutadanes?

Els i les mestres, sí els i les mestres, ostres! quin col•lectiu! ...acostumen a rebre regals d’alguns pares, i els metges, ostres un altra col.lectiu!!!! però... són per això comparables al Sr. Camps?

Si us plau no agafem la figa pel capoll (“no saquemos las cosas de quicio” que dirien els castellans) ni la mestra del poble d’Arlessim per acceptar una colònia pel seu aniversari és igual que el Sr. Camps de Valencia. Ni tots els polítics són iguals, ni totes les dones som iguals, ni tots els joves són iguals, ni tots els metges són iguals, ni tots...

Si us plau: desterrem d’un cop la paraula TOTS, ja que només ens porta a amagar els veritables culpables del deteriorament del nostre sistema democràtic.

És què el Sr. Camps representa tots els polítics del món mundial? És què el Sr. Millet representa totes les fundacions catalanes i el seu abnegat esforç per portar endavant causes que d’altres no pilotaven (ja se sap que a la dreta certs projectes mai l’hi han interessat)?

Doncs no, no representen res més que les seves pròpies misèries i per amagar-les culpabilitzen els col•lectius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario