martes, 27 de octubre de 2009

CONTRA LA CORRUPCIÓ : BISTURÍ!!!!!

CONTRA LA CORRUPCIÓ : BISTURÍ!!!!!

Vivim en un país que necessita canvis. Varem passar en el seu dia d’una dictadura a una democràcia, ara hem de passar d’una democràcia de segona a una de primera, i passarem a ser una democràcia de primera el dia que els ciutadans i ciutadanes comencem a comportar-nos amb probitat i aquesta mateixa probitat la exigim dels nostres governants, de tots i cadascun d’ells. El dia que anem a votar a les urnes no perquè ens hem enfadat amb algú i per això el votem en contra, sinó perquè tenim unes preferències clares i votem per elles. El dia que tinguem una justícia que s’apliqui amb rigor. El dia que donem més valor a la “meritocràcia” que a la “amigocràcia”. El dia que anem a l'hospital i no ens haguem saltat la llista d'espera perquè tenim una amiga treballant a l'hospital.

Al meu entendre en són els principals esculls, entre d'altres, els següents:

Unes regles del joc democràtic establertes per unes corts no democràtiques, moltes de les lleis que regulen el joc electoral justament no han estat aprovades per les Corts democràtiques sinó per les post-franquistes.

Alguns dels fills de la democràcia, és a dir aquells que ja varen néixer en aquesta etapa es veuen constrets a viure (o viuen) de la generació dels seus pares: desenganyats de (o còmodes amb) tot plegat no batallen per canviar les coses. No tots perquè afortunadament no tots els joves són iguals. Ho dic amb coneixement de causa. Molts d’ells i d’elles treballen contínuament en la millora de la qualitat d’aquesta democràcia.

Alguns jutges i magistrats estan més ocupats fent conferències i assessoraments varis que dedicant-se en cos i ànima a la instrucció i persecució del delictes i la corrupció. No tots, perquè no tots els jutges i magistrats són iguals i parlo per notorietat, molts d’ells són persones treballadores i honestes que implicats en la seva tasca porten a terme una gran labor.

La intervenció dels poders polítics en els mitjans de comunicació i que alguns periodistes és limiten a reproduir les notes de premsa sectàries d’un grup d’interessos enlloc d’investigar els fets i qüestionar allò que calgui. Afortunadament, no tots, perquè no tots són iguals, i així ens ho venen demostrant.

Malgrat aquests esculls crec que som més els que actuem amb honestedat, que som rectes en el obrar i tenim integritat de consciència que els corruptes, ara, això sí, com diu un preuat professor meu: contra la corrupció bisturí! El millor remei per una democràcia sana és llençar les pomes podrides del cistell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario